Fie că încă mergi la locul de muncă sau, pur și simplu, ieși din casă strict pentru a te aproviziona, un lucru este cert: în fiecare zi, intri în contact cu numeroase microorganisme dăunătoare, care nu sunt vizibile decât la microscop. Toate acestea îți pot afecta starea de sănătate, iar majoritatea se depozitează nu doar în mașina de spălat rufe, ci și pe articolele vestimentare.
Dezinfectarea și sterilizarea hainelor te poate salva de la îmbolnăvire, distrugând bacteriile într-un mod eficient, atunci când este realizată corect. Ți-am pregătit în rândurile ce urmează o serie de sfaturi utile. Iată ce trebuie să faci:
Dezinfectarea pieselor de îmbrăcăminte de culoare albă
Nu este deloc un secret faptul că lenjeria intimă este cea mai purtătoare de bacterii. Din acest motiv, aceasta nu trebuie niciodată amestecată cu celelalte rufe în mașina de spălat.
De altfel, programul scurt de spălare, bazat pe o temperatură joasă, precum este cea de 30 de grade Celsius, nu este deloc recomandat pentru distrugerea bacteriilor, ci dimpotrivă este favorabil înmulțirii acestora.
În cazul în care etichetele hainelor albe nu permit spălarea acestora la o temperatură ridicată, cea mai bună metodă pentru a le dezinfecta este cu ajutorul clorului. Înainte de utilizare, clorul trebuie combinat cu două părți de apă cât mai fierbinte, iar mai apoi poate fi introdus în compartimentul mașinii de spălat alături de detergent.
Dezinfectarea articolelor vestimentare colorate
Fiind o adevărată provocare, întrucât nu putem folosi clor pentru a le dezinfecta, hainele colorate pot fi cu ușurință igienizate la temperaturi extrem de ridicate (90 de grade Celsius).
Totuși, dacă unele materiale sunt mai sensibile în privința decolorării sau a subțierii țesăturilor, te sfătuim să adaugi o doză de borax peste detergentul utilizat.
Principalele soluții naturale pentru igienizarea hainelor
Indiferent de tipul de îmbrăcăminte, ai posibilitatea să apelezi la următoarele soluții naturale:
- bicarbonatul de sodiu: acesta poate fi atât dizolvat în apă, cât și amestecat cu detergentul obișnuit. De asemenea, se recomandă aplicarea sa direct pe haine, precum și în cuva mașinii de spălat. Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute, este antifungic și acționează eficient împotriva bacteriilor.
- uleiul de pin / de eucalipt: utilizate fie în apă caldă, fie în apă rece, acestea prezintă o serie de efecte antibacteriene esențiale, dar și un miros plăcut.
- uleiul din arbore de ceai: eficiența sa se dovedește în principal în tratarea, dar și dezinfectarea diverselor infecții. Poate fi adăugat în cantitate redusă (maxim două lingurițe) în timpul ciclului de spălare.
- oțetul alb: întâlnit în majoritatea bucătăriilor, distruge bacteriile, precum și ciupercile sau virusurile din cadrul țesăturilor. Jumătate de cană adăugată în cuva mașinii de spălat este mai mult decât suficientă pentru igienizarea hainelor.
Așadar, acum că dispui de toate sfaturile de mai sus privind igienizarea și dezinfectarea pieselor de îmbrăcăminte, te așteptăm la cumpărături în cadrul magazinului nostru online.Încearcă, în această perioadă, să te bucuri din plin de confortul propriei locuinței, spre a te feri de îmbolnăvire, dar și spre a-ți pune la punct garderoba!