Livrare peste tot in tara

Tricourile polo, o piesă clasică în trendurile moderne

Tricourile polo, o piesă clasică în trendurile moderne

Tricourile polo sunt o piesă vestimentară care nu ar trebui să lipsească din garderoba nimănui. Un simbol al stilului atemporal, acestea au evoluat de-a lungul anilor, rămânând însă o alegere perfectă pentru orice ținută casual sau elegantă. 

Tricourile polo își au originea la sfârșitul secolului al XIX-lea, când jucătorii de polo le purtau ca uniformă. Creatorul lor, Rene Lacoste, un jucător francez de tenis și polo, le-a proiectat din bumbac pique, gândindu-se să creeze piese confortabile și funcționale, potrivite pe terenul de sport. 

Odată cu trecerea timpului, popularitatea tricourilor polo s-a extins dincolo de terenul de sport, devenind o piesă vestimentară extrem de purtată de bărbați, dar și de femei deopotrivă. Acest lucru se datorează designului lor simplu, dar rafinat, care poate fi integrat în orice ținută.  

Aceste tricouri captivează atenția lumii, fiind un element de bază în garderoba fiecărui stilist. 

Cum se fabrică 

Fabricarea acestor piese vestimentare implică mai multe etape, fiecare contribuind la calitatea finală a produsului. În general, procesul începe cu selecția atentă a materialelor, punându-e accentul pe calitatea bumbacului folosit. Apoi, țesătura este prelucrată întocmai conform designului specific tricoului polo. 

Tricoul polo nu ar fi același fără acel bumbac caracteristic, care-l face atât de confortabil și plăcut pielii. Tocmai de aceea, un aspect important în acest proces este crearea țesăturii pique, care este obținută prin utilizarea unui model special de țesătură. Această textură nu numai că adaugă un element de stil tricoului, dar contribuie și la respirabilitatea pe care o conferă pielii. 

Nu degeaba erau atât de îndrăgite de jucătorii de polo, care prindeau vremuri extreme în timpul jocurilor. 

Cum se poartă 

Tricourile polo sunt atât de ușor de integrat în ținutele de zi cu zi, încât nu ar trebui să lipsească din dulapul niciunui “eu nu știu cu ce mă îmbrac azi”. Pentru un look casual, relaxat, poate fi combinat cu o pereche de blugi sau pantaloni chino, cu o pereche de pantofi sport sau iubiții mocasini. Pentru o ținută mai elegantă, poate fi asortat cu o pereche de pantaloni eleganți sau o fustă midi. Bineînțeles că, în acest caz, accesoriile sunt importante și completează perfect ținuta. Alege o curea de piele, ori o geantă de mână în culorile potrivite. 

Așa cum s-a și subînțeles, popularitatea tricourilor polo se datorează designului, dar și versatilității. Ele pot fi purtate într-o varietate de ținute, pentru diverse ocazii, de la o zi relaxantă în parc și până la o întâlnire de afaceri. Cu capacitatea lor de a echilibra confortul cu eleganța, aceste tricouri sunt ideale pentru oricine își dorește să fie stilat, fără prea mult efort. 

Reflectând personalitatea și stilul fiecărui, tricourile se găsesc într-o multitudine de modele, de la cele simple, monocrome, clasice și până la modelele cu imprimeuri și culori vibrante. 

Așadar, putem afirma cu tărie că tricourile polo sunt o piesă vestimentară de bază. Originare din lumea sportului de la finalul anilor 1800,  acestea sunt cunoscute pentru statutul lor în lumea actuală a modei, continuând să fie preferate de cei care apreciază eleganța, simplitatea și confortul, mai ales că se îmbină toate în aceeași piesă. 

Lăsați un comentariu