Livrare peste tot in tara

Ghidul culorilor de primăvară-vară pentru bărbați

Ghidul culorilor de primăvară-vară pentru bărbați

Iarna a trecut de mult, iar acest lucru se resimte din toate punctele de vedere. Așadar, temperaturile ridicate pe care ni le indică termometrele în această perioadă nu pot decât să însemne două aspecte fundamentale pentru garderoba ta:

1) acum e momentul oportun să renunți la hainele groase și să optezi pentru ținute ușoare, care îți oferă confort deplin;

 2) este timpul să lași deoparte articolele de îmbrăcăminte închise la culoare în favoarea nuanțelor pastelate, în ton cu acest anotimp călduros.

Totuși, există un motiv destul de bine întemeiat pentru care majoritatea bărbaților evită culorile vii în materie de vestimentație. În principal, aceștia nu vor să aleagă opțiuni cromatice care nu li se potrivesc. Cu alte cuvinte, dacă negru, gri sau bleumarin sunt considerate nuanțe „sigure”, culorile mai îndrăznețe, precum galben, roșu sau portocaliu sunt catalogate în categoria celor ușor mai problematice.

Deși este perfect adevărat faptul că diversificarea cromatică a garderobei presupune un anumit risc, de a nu arăta bine, petele de culoare ne pot oferi și un avantaj esențial: de a nu mai fi previzibili de fiecare dată când ieșim în public. În plus, atunci când sunt alese în funcție de nuanța tenului, a părului și a ochilor, ne asigură instant o doză suplimentară de rafinament. Interesant, nu-i așa?

Astfel, pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru stilul tău, dar și cele mai diversificate achiziții pentru garderoba ta, ți-am pregătit o listă cu principalele culori recomandate bărbaților în timpul sezonului călduros:

Roz pal

Considerată cândva o nuanță masculină, rozul și-a câștigat statutul de culoare tipic feminină abia la începutul secolului al XX-lea, moment în care a devenit un simbol pentru reprezentantele sexului frumos.

Cu toate acestea, în prezent, mentalitatea oamenilor nu mai este la fel de restrictivă precum era în anii din urmă, sens în care din ce în ce mai mulți bărbați reintegrează rozul în propriile opțiuni vestimentare. Bineînțeles, nu vorbim despre acea tonalitate intensă de roz, ci despre variațiile mai subtile ale acestei culori, ca de exemplu nuanța trandafirilor, a somonului sau a piersicilor.

Întrucât unul dintre cele mai importante atuuri ale rozului este versatilitatea sa, poate fi cu ușurință asortată cu o varietate de culori. Începând de la nuanța clasică de albastru a blugilor și până la negru, auriu, măsliniu sau maro, rozul pal poate contura outfit-uri extrem de autentice și de bine structurate.

Galben pal

Fără îndoială, ideea de a purta haine galbene este absolut înfricoșătoare pentru unii bărbați. Chiar dacă este dificil de asortat, nu putem nega faptul că este o nuanță mult prea puternică pentru a fi eliminată complet din garderobele masculine.

Ca și în cazul anterior, galbenul pal funcționează de minune alături de toate variațiile de albastru. În schimb, bărbații cu tenul foarte deschis ar trebui să evite ținutele galbene înainte de a se bronza cât de puțin.

Roșu intens

Conform teoriei culorilor, roșu este asociată cu puterea, ambiția și cu perseverența. Dacă acesta nu este un motiv suficient de bun pentru a purta mai des roșu, simplul fapt că reprezintă o alegere vestimentară inteligentă, care te ține departe de zona ta de confort, ar trebui să îți dea de gândit.

De fapt, generații întregi de bărbați au ales să poarte roșu din simpla idee că este facil de combinat cu alte nuanțe și este perfectă nu doar pentru bărbații bruneți, cu un ten măsliniu, ci și pentru cei cu o piele deschisă.

Pentru a tempera intensitatea acestei culori, dar și pentru a obține un look ideal pentru această perioadă din an, specialiștii în modă sunt de părere că trebuie asortată cu haine în nuanțe neutre, pale, însă calde.

Verde

În decursul sezonului călduros, verdele este „noul negru” în materie de outfit-uri masculine. Aproape la fel de versatil precum orice altă nuanță neutră, verdele se potrivește extrem de bine cu majoritatea culorilor, începând de la bleumarin, alb și până la galben sau roz.

Varietatea de combinații stilistice în care verdele poate fi culoarea vedetă le oferă bărbaților un plus ori de câte ori vor să își îmbunătățească stilul vestimentar și să facă o schimbare în propriul dressing.

Bej

Bej este o opțiune excelentă pentru bărbați în timpul sezonului călduros, fiind o culoare caldă, care li se potrivește de minune atât celor cu un ten închis, cât și domnilor mai deschiși la piele, indiferent de nuanța părului.

De asemenea, aceasta nu presupune deloc dificultăți în materie de asortare, ci se poate combina cu absolut orice altă culoare din paleta cromatică.

Portocaliu

Amintindu-ne de anii ’70, când a fost una dintre cele mai reprezentative culori, portocaliul a reapărut în acest sezon cu mult fast.

Prezent în majoritatea ținutelor adoptate de către cei mai populari bărbați de pe rețelele sociale, dar și pe podium, portocaliul pare să fie în acest an una dintre nuanțele reprezentative în moda masculină.

Albastru intens

Cu toate că numeroși bărbați preferă bleumarin, albastrul intens este o culoare mult mai avantajoasă în acest anotimp, deoarece nu necesită ecuații complexe din punct de vedere stilistic.

În realitate, regulile vestimentare atunci când plănuiești să porți această nuanță sunt destul de simple. Albastru intens poate fi abordat în același mod ca și bleumarin, totul ține de echilibru. Fie că decizi să îl asortezi cu haine albe, nude sau negre, este important să nu aglomerezi din punct de vedere cromatic outfit-ul cu prea multe piese albastre, ci să îi temperezi intensitatea cu tonalități blânde.

Prin urmare, după cum se poate observa, apariția căldurii oferă totodată și un sezon al posibilităților atunci când ne raportăm la variantele cromatice de care un bărbat dispune. Indiferent de decizia pe care o iei, te sfătuim să ții cont și de celelalte articole de îmbrăcăminte bărbătești pe care dressing-ul tău le cuprinde și să nu insiști prea mult asupra unei anumite culori.

Totodată, încearcă să ieși din zona de confort și să renunți la ținutele previzibile, în funcție de sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus. Dacă te simți încrezător, te așteptăm pe site cu o colecție nouă, din care să îți alegi hainele cu care să debordezi de rafinament în acest sezon.

Lăsați un comentariu