Livrare peste tot in tara

Cheia unui stil formal impecabil. Ce trebui să știi pentru a arăta exemplar?

Cheia unui stil formal impecabil. Ce trebui să știi pentru a arăta exemplar?

Pentru a te asigura că aparițiile tale vor fi mereu impecabile atunci când porți un costum, este necesar să acorzi timpul necesar în alegerea sa. Varietatea de costume de pe piață te poate induce uneori în eroare, motiv pentru care, este nevoie să privești situația din mai multe perspective: cum se va așeza pe tine, în ce contexte te vei prezenta cu acesta, este măsura potrivită, nuanța și cu imprimeul avantajos pentru conformatul corporal de care dispui?

Studiază în detaliu piesa vestimentară pe care dorești să o porți

Atunci când alegi un costum, este primordial să cunoști maniera în care îl vei purta, ce vei transmite celor din jur, cum te vor percepe, ce imagine îți construiești pe baza acestui considerent.

Examinează-ți forma corpului și alege o mărime ideală, privind prin prisma manierei în care se așează pe umeri. Există posibilitatea ca structura spatelui să fie mai pronunțată sau mai îngustă, fapt ce trebuie evidențiat pentru a vă situa în scenariul perfect. Un costum trebuie să complimenteze un trup, indiferent c discutăm despre o persoană cu câteva kilogram în plus, sau poate în minus. Depinde de fiecare dintre noi să ne modelăm perspectiva în funcție de ceea ce ne avantajează, și nu de maniera în care stă pe un manechin, spre exemplu.

Cămașa – există reguli speciale pentru acest element vestimentar?

Printre cele mai populare stiluri de cămăși, privind prin prisma croiului, regăsim: Slim Fit, Skinny Fit, Classic și Modern Fit.

Pentru a ne asigura că ținutele formale sunt potrivite conformatului corporal de care dispunem, este primordial ca dimensiuniea și croiala cămășii să corespundă cu sacoul costumului.

De asemenea, este necesar să ținem cont de aceste detalii pentru a nu anula efectul unei ținute atent gândite. Dimensiunea potrivită poate fi perfectă sau totodată dezastroasă din punct de vedere estetic.

Accesoriile – puntea de legătură pentru ținute formale senzaționale

Mai mult decât oricând, detaliile sunt extrem de importante, în special pentru simplul fapt că accesoriile transpun caracteristicile stilului și persoanlității.

Alegerea unei selecții de accesorii potrivite te va ajuta să pui în valoare trăsăturile și atenția cu care ești înzestrat, mai mult decât atât, vei putea da de înțeles că poți îndeplini sarcini complexe până la capăt doar prin simpla omogenizare a ținutei.

De asemenea, când discutăm despre accesorii, este important să luăm în calcul codul vestimentar ce urmează să-l respectăm la evenimentul sau întâlnirea unde ne este solicitată prezența.

Atenție la cureaua pe care o alegi, deoarece acest element vestimentar este mult mai dificil de asortat decât ne-am putea gândi. Este o adevărată provocare să alegi culoarea, modelul și mărimea perfectă.

Însă, dacă dăm puțin frâu liber creativității, cu siguranță putem învăța cu ușurință când, cum și de ce putem purta o anume curea. Procesul de selecție al accesoriilor, în general, se naște în urma exercițiului constant. Așadar, îndrăznește să pui la bătaie cunoștințele în materie de vestimentație.

Indiferent de stilul abordat, orice bărbat are nevoie în garderobă de un minim de accesorii, extrem de necesare în contextele formale sau la diverse evenimente. Accesoriile sunt, fără îndoială, piese care reușesc să scoată din anonimat și banal orice ținută, chiar dacă punctăm și ne dorim să subliniem simplitatea.

Nu este necesar să exagerăm, un accesoriu de bun-gust va fi mai mult decât atrăgător și interesant, atât timp cât este purtat și ales în momentul potrivit.  

Detaliile fac diferența, cunoaștem cu toții acest aforism, însă, dacă aplicăm acest concept în moda masculină putem deduce că accesoriile de efect sunt cheia unei ținute de neuitat, atât pentru cel care poartă, cât și pentru cei ce-l privesc.

Cureaua este printre cele mai răspândite accesorii masculine, fiind o piesă esențială într-o ținută atunci când dorești să acoperi baza cămășii sau tricoului cu pantalonii. Pentru purtarea de zi cu zi, cureaua ar trebui să fie aleasă cu un model și o culoare ce se asortează pantofilor purtați de obicei.

Cunoaște-ți stilul personal

Nu de puține ori se întâmplă ca articolele vestimentare pe care le achiziționăm la un moment dat, să nu mai reprezinte un interes major pentru noi.

Având în vedere că suntem frecvent tentați în a ne cheltui economiil pe articole vestimentare care „credem” că ni se potrivesc, este de evidențiat în aceste clipe cât de bine ne simțim cu articolele pe care le deținem deja în șifonier. De asemenea, pentru a ne da seama ce dorim cu adevărat, totodată trebuie să reflectăm asupra aspctelor care ne displac în ceea ce privește achizițiile deja existene în garderobă, ce ne-ar plăcea și ce se potrivește în raport cu conformatul corporal în care ne situăm.

Fără îndoială, preferințele noastre se schimbă frecvent, fapt care ne poate scoate în evidență că putem opta pe articole atemporale, care fac față cu brio și câțiva ani în șifonierul nostru, indiferent de trenduri.

Pentru a obține ținute de succes, formale, este nevoie să știm exact care sunt principiile noastre, ce dorim să transmitem prin articolele purtate, cum ne definesc acestea personalitatea.

Bineînțeles, orice schimbare vine cu avantajele și cu dezavantajele sale, însă dacă rezultatul final este pe măsura așteptărilor, atunci nu avem niciun motiv concret pentru a evita să ieșim din zona de confort.

Accentul plasat pe calitate va contura excepțional orice ținută

Oricât de mult ne-ar plăcea un articol vestimentar sau accesoriu, calitatea îndoielnică își va spune cuvântul odată cu trecerea timpului. Nimic nu se compară cu dezamăgirea produsă de o achiziție a cărei viață nu a depășit așteptările noastre.

Este foarte ușor să distribuim sume considerabile din buget pe articole care se deteriorează extrem de ușor și, desigur, de care nu ne putem bucura mai mult de câteva purtări.

Așadar, unul dintre principiile care aduc statornicie în garderobă este calitatea pieselor pentru care optăm. Un articol realizat din materiale și texturi calitative se va remarca cu întâietate în defavoarea unuia care nu se bucură de aceeași atenție.

Calitatea nu poate fi niciodată subestimată, deoarece prin intermediul ei ne putem scoate în evidență atuurile și acoperi complexele.

Chiar dacă un bărbat cu o formă corporală robustă se gândește de nenumărate ori dacă un articol vestimentar se potrivește, calitatea materialului se va observa din prima clipă.

Acest considerent reușește mereu să facă diferența în ținutele noastre, chiar dacă la prima vedere poate părea un aspect, relativ, banal.

Așadar, ținutele formale, oricât de inspirate ar fi, sunt mereu cu mult mai ușor de pus în valoare atunci când sunt accesorizate corect.

Valorificând corespunzător pașii menționați în acest articol, veți reuși fără doar și poate să obțineți ținute de succes cu minimul de efort.

Unoeri avem nevoie de un strop de inspirație pentru a ne simți perfect, mai ales când vine vorba de articole vestimentare, din acest motiv noi suntem aici pentru a vă delecta și sprijini cu informațiile de care aveți nevoie.

Lăsați un comentariu