Livrare peste tot in tara

Ce să porți la nunțile din această vară - ghidul perfect al bărbaților eleganți

Ce să porți la nunțile din această vară - ghidul perfect al bărbaților eleganți

Zilele în care la nunți se purtau papioane și jartiere au apus demult, iar multe cupluri moderne aleg să nu aibă un cod vestimentar strict, permițând invitaților mai multă libertate atunci când își selectează o ținută de nuntă. 

Pentru bărbații atenți mereu la tendințele vestimentare, există și provocarea suplimentară de a găsi o ținută care să se potrivească cu tonul evenimentului, fără să fie un outfit identic cu cel al oricărui bărbat de la eveniment. Deci, având în vedere toate acestea, ce costum ar trebui să poarte un bărbat la o nuntă de vară? În cele ce urmează au fost selectate câteva sfaturi despre cum ar trebui ales costumul pentru bărbați, la o nuntă de vară.

Elementele cheie ale ținutei masculine pentru nunțile de vară
Înainte de a vorbi mai detaliat despre ce purtăm, vom începe prin a discuta câteva dintre principalele aspecte ce trebuie urmărite atunci când trebuie ales costumul pentru o nuntă.

Respectați cerințele din invitație
Când participați la orice tip de nuntă - indiferent de sezonul în care are loc - aspectul cheie care trebuie reținut este că va trebui să acordați atenție oricăror solicitări de pe invitație. Dacă mirii plănuiesc să aibă un cod vestimentar, atunci acesta va fi specificat în textul invitației. Așadar, verifică detaliile din invitație.

Examinați locația evenimentului
Dacă invitația nu specifică un cod vestimentar, atunci va trebui să-ți faci temele și să cercetezi localul unde va avea loc nunta. Acest lucru vă va oferi un indiciu despre ce fel de ținută să alegeți. De exemplu, o nuntă într-o biserică va necesita de obicei un costum elegant negru sau gri, dar pentru o nuntă în aer liber pe o plajă sau într-un foișor, un costum de in într-o nuanță pastelată deschisă ar putea fi mai potrivit.

Țineți cont de vreme
Deși ar putea părea evident, va trebui să vă gândiți la ce fel de vreme veți întâlni probabil în ziua nunții și să vă alegeți ținuta având în vedere acest lucru. Alegeți o ținută confecționată din țesături respirabile, care vă țină răcoare. Bumbacul este preferat, deoarece elimină transpirația din corp și ajută pielea să respire. În caz că vremea e schimbătoare puteți alege să purtați sacoul sau nu.


Ce să porți la o nuntă elegantă - stilul Black Tie

Deși expresia Black Tie pe o invitație poate părea intimidantă, de fapt face lucrurile foarte simple. Cu un astfel de cod vestimentar, un singur lucru se va potrivi: un smoking și un papion. La o nuntă elegantă, în care codul vestimentar este Black Tie, bărbații în general trebuie să poarte papion și smoking. Eleganța este dusă la un nivel superior, iar întreg outfit-ul trebuie ales cu multă atenție.

În mod tradițional, o ținută Black Tie ar avea și un brâu din mătase, dar acesta nu mai reprezintă o piesă esențială, așa că depinde de tine dacă porți un brâu sau nu. Pentru contura outfit-ul, va trebui să porți o pereche de pantofi din lac. Când purtați un smoking, cel mai important lucru de reținut este că eleganța e pe primul loc. Fiecare accesoriu, aranjarea părului, nuanța smokingului, papionul trebuie să fie perfecte.

În cele din urmă, nu vă lăsați înșelați de nume: o ținută Black Tie nu trebuie să fie în nuanțe de negru. Cu excepția cazului în care invitația specifică o culoare, sunteți liber să alegeți un smoking în orice nuanță doriți. Cei care vor să iasă în evidență din mulțime ar putea alege un bleumarin, visiniu sau chiar un stil în carouri. 


Nunțile de vară casual

La o nuntă cu un cod vestimentar casual, ești liber să decizi cât de elegantă va fi ținuta ta. În teorie, ai putea purta orice îți place, dar întrucât nunta este întotdeauna un eveniment special (la urma urmei, este una dintre cele mai importante zile din viața prietenului tău), va trebui totuși să te asiguri că nu arăți neîngrijit. Pentru asemenea ocazii puteți alege sacou și pantaloni separat. Nu este obligatoriu să purtați cravată sau papion.

O pereche de pantaloni chino ar trebui să ofere echilibrul potrivit între sofisticat și relaxat. Pantofii tăi ar trebui să fie casual, dar nu sandale sau pantofi sport, așa că o pereche de pantofi brogues, pantofi sau mocasini sunt perfecți pentru nunțile casual. Asigură-te că îți bagi cămașa în pantaloni pentru un outfit elegant și îngrijit și poartă o curea din piele maro sau neagră.

La o nuntă cu cod vestimentar casual, ai mai multă libertate în ceea ce privește culorile pe care le poți purta, așa că nu-ți fie teamă să jonglezi cu nuanțele pastelate. Roz, albastru deschis, kaki deschis și nuanțe de piatră sau bronz, toate sunt perfecte pentru o nuntă de vară, așa că nu ezitați să asortați un sacou într-o culoare deschisă cu o pereche de pantaloni chino bleumarin sau invers.


Găsirea ținutei perfecte pentru o nuntă de vară ar putea părea dificilă la început, dar, atâta timp cât vă cercetați locația și aflați despre orice cod vestimentar în avans, ar trebui să puteți crea un look estival, elegant, care va scoate în evidență stilul elegant masculin. Amintiți-vă, avem o selecție de costume și articole vestimentare pentru bărbați menite să va inspirea alegerea ținutei pentru orice tip de nuntă de vară. 

În general, nunțile au loc vara, așa că, dacă nu este specificat un cod vestimentar anume, costumele și sacourile gri deschis sunt ideale pentru că pot fi purtate la mai multe evenimente. Spre exemplu, un sacou gri și o pereche de pantaloni chino pot fi asortați într-o mulțime de moduri. Regăsiți o varietate de modele de pantaloni și sacouri în catalogul nostru DOVANI.ro.

Lăsați un comentariu