Livrare peste tot in tara

Alegerea ținutei office - sfaturi utile pentru bărbații de afaceri

Alegerea ținutei office - sfaturi utile pentru bărbații de afaceri

Indiferent dacă mergeți la un interviu de angajare, sunteți în prima zi la un nou loc de muncă sau lucrați într-o companie d emai mulți ani, selectarea unei ținute confortabile care se pliază cu standardele corporației poate fi un aspect important pentru a face o impresie bună la locul de muncă. Una dintre cele mai comune forme de îmbrăcăminte este ținuta office. Un outfit office adecvat poate varia în funcție de locație și cultură, cu toate acestea, un stil de îmbrăcăminte numit business casual este adesea considerat acceptabil în multe situații profesionale. 

În acest articol, aducem în prim plan stilul office, cu mai multe recomandări, sfaturi și exemple pentru a vă ajuta să vă conturați propria garderobă pentru birou. În catalogul nostru Dovani veți regăsi inspirația necesară pentru a vă contura o garderobă office de invidiat, prin care vă puteți contura outfit-uri demne de imaginea unui bărbat de succes.

Ce include ținuta office pentru bărbați?
Ținuta de afaceri pentru bărbați include de obicei articole de bază precum:

Pantaloni clasici și pantaloni chino
Cămăși, tricouri polo și pulovere
Pantofi, mocasini sau cizme

Când aveți îndoieli, o pereche de pantaloni chino și o cămașă cu mânecă lungă, o curea din piele maro și mocasini asortați sunt potrivite în majoritatea outfit-urilor business casual. În timp ce business casual este un stil ce poate fi adaptat, este important de reținut că unele companii au propriile dress code-uri pentru birou. De exemplu, startup-urile tehnologice tind să adopte un stil mai relaxat când vine vorba de ținute, decât o corporație financiară majoră. 


Ținute office în funcție de eveniment

Așa cum ținuta office poate varia în funcție de locație, cultură și companie, alegerea adecvată a ținutei poate depinde și de evenimentul sau situația specifică. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când trebuie să alegeți articolele de îmbrăcăminte pentru anumite evenimente:

Ținuta office pentru interviu
Când mergeți la un interviu, faceți câteva cercetări despre companie în prealabil. Probabil că au poze ale echipei sau ale oamenilor care lucrează, care vă vor oferi indicii cu privire la codul lor vestimentar. Încearcați să vă îmbrăcați cu un pas mai formal decât ei. O altă opțiune este să întrebați pur și simplu recrutorul sau reprezentantul de la resurse umane dacă este necsar un dress code specific. Dacă nu sunteți sigur, optați pentru stilul business casual. În general, la un interviu de angajare este de preferat să alegeți o ținută office, dar totuși care să nu vă confere disconfort.

Ținuta office pentru întâlniri de afaceri
Când mergeți la  întâlniri de afaceri, ținutele office au o probabilitate mai mare de a atrage atât potențiali asociați, cât și clienți. Luați în considerare o combinație de pantaloni, o cămașă și accesorii care reflectă estetica generală a industriei dumneavoastră în care lucrați. Profesioniștii din domeniul IT, de exemplu, pot purta în general îmbrăcăminte puțin mai casual decât cei din alte industrii.

Dacă întâlnirile de afaceri presupun deplasări, asigurați-vă că purtați pantofi confortabili și că vă alegeți mai multe ținute de schimb care nu se șifonează ușor. Indiferent de ținuta pe care o alegeți, asigurați-vă că vă simțiți confortabil și încrezător, astfel încât să afișați o imagine de invidiat.


Exemple de ținute de afaceri pentru bărbați
O garderobă pentru office este absolut necesară pentru orice bărbat de succes. Este adevărat că ținuta ar trebui aleasă în funcție de anotimp și context, dar, totuși există câteva articole de îmbrăcăminte cheie. Iată câteva exemple de ținute de afaceri pentru bărbați potrivite, indiferent de situație sau eveniment. 

Pantaloni Dovani
Pantalonii simpli, clasici sau cei chino sunt perfecți pentru office. În general, o pereche de pantaloni în nuanțe de gri, bleumarin, cafeniu, maro sau negri reprezintă o alegere ideală în contextul business. Acești pantaloni sunt suficient de versatili pentru o cămașă, un pulover sau un tricou polo. Puteți asorta un sacou cu pantaloni Dovani chino pentru un look smart-casual.

Asigurați-vă că pantalonii au mărimea potrivită pentru a se așeza bine pe corp. Dacă locul unde lucrați permite o ținută mai relaxată, este posibil să puteți purta și blugi simpli, de culoare închisă. Blugii împreună cu o cămașă și o pereche de pantofi pot contura o ținută office casual care să vă ofere confortul necesar pentru opt ore de lucru.

Cămăși Dovani
Cămășile din bumbac reprezintă un articol de îmbrăcăminte esențial în garderoba office. Cămășile pot fi purtate ca parte a unui costum și cravată sau le puteți purta chiar și la blugi. În general, cravata este opțională, dar ar trebui luată în considerare pentru întâlnirile de afaceri importante.

Sacouri Dovani
Sacourile fac parte din aria business. Ca recomandare putem bifa stilul sacoului, culoarea și materialul. În magazinele noastre vă puteți bucura de calitatea materialelor care a consacrat renumele Dovani printre bărbații atenți la stilul vestimentar. Pentru mediul office nuanțele spre care ar trebui să înclinați sunt cele neutre. Mai mult decât atât, un sacou negru, gri sau bleumarin poate fi asortat cu ușurință la mai multe nuanțe și tipuri de pantaloni.

Pulovere Dovani
Pentru sezonul rece, un pulover în nuanțe neutre se poate asorta cu ușurință și transmite ideea unei personalități ordonate. Este indicat să alegeți mai multe tipuri de pulovere care să facă parte din garderoba dumneavoastră. Un pulover anchior sau cu fermoar poate fi asortat cu ușurință la orice tip de cămașă. Outfit-ul va fi îngrijit, elegant și veți transmite încredere interlocutorilor, fie că este vorba despre colegii de la birou sau de manageri.

Tricouri polo Dovani
În majoritatea corporațiilor, tricourile polo sunt renumite. Un tricou polo poate să înlocuiască o cămașă, să ofere confort și sunt ușor de accesorizat. Când vine vorba despre tricouri, niciodată nu sunt suficiente. Asigurați-vă că dețineți în garderobă o varietate de tricouri polo, din materiale de calitate. Pentru mai multă inspirație, vă invităm să vizualizați catalogul nostru online pe Dovani.ro.

Pantofi Dovani
În contextul office, încălțămintea joacă un rol important. În funcție de dress code-ul stabilit de compania unde lucrați, vă puteți orienta spre pantofi eleganți, pantofi stil adidas din piele sau ghete pentru anotimpul rece. În orice situație, alegeți ca pantofii să fie confecționați 100% din piele pentru a vă contura o imagine cu bun gust. În plus, încălțămintea din piele naturală permite piciorului să respire, rezistă în timp și dau o notă în plus de eleganță.

Ținuta office pentru bărbați ar trebui adaptată în funcție de eveniment și sezon, dar și în funcție de cerințele companiei. Bărbații care au succes știu că imaginea reprezintă un aspect important al succesului. Pentru ca alegerile dumneavoastră să fie inspirate, vizitați magazinul nostru online pe Dovani.ro sau în centrele noastre fizice Dovani.

Lăsați un comentariu