În acest articol vom discuta despre bretele. Acest accesoriu este înlocuitorul curelei și dacă nu știai, în secolul al XVIII-lea acestea erau considerate lenjerie de corp. Bretelele au fost realizare în special pentru bărbați, însă sexul frumos nu se dă la o parte dacă își doresc un element divers în ținute.
Până ca bretelele să devină accesoriu propriu-zis ele erau purtate la diverse uniforme, nici pe departe de a fi tratate ca și accesoriu, ci pur și simplu ca modalitate eficientă de susținere a pantalonilor. Bărbații din acele vremuri nu acordau atenția care se acordă astăzi.
Bretelele sunt întâlnite cel mai des în forme de Y, X sau H. Atribuția pe care o au bretelele nu se rezumă doar la susținere ci și pentru nealterarea formei pantalonilor. Sunt foarte apreciate în vremurile noastre pentru că se poate jongla foarte frumos cu ele într-o ținută.
Ideal este să optezi doar pentru cele în formă de Y sau X, cele în forma de H se potrivesc ținutelor, însă nu dau o imagine estetică de fiecare dată.
În vremurile demult apuse, bretelele erau confecționate din fire de lână, dar astăzi mulțumită extinderii domeniului vestimentar, acestea sunt realizate din felurite materiale textile ușor de purtat și asortat. Cele mai întâlnite materiale care se utilizează pentru a realiza bretelele sunt elasticul și pielea.
Fără prea multe discuții îți vom aduce câteva idei pe care le poți lua în considerare atunci când dorești să îți diversifici puțin aspectul ținutelor și să renunți pentru o perioadă la clasicul accesoriu de susținere al pantalonilor.
De ce să porți bretele?
Dincolo de simpla lor funcționalitate pentru care au fost realizate, bretelele te scot din zona de confort cu care poate de multe ori ești obișnuit. Acestea te ajută să ieși puțin din monotonia din fiecare zi, te pune în postura de a valorifica într-un mod unic ținutele. Fie vară, fie iarnă, acestea nu se demodează niciodată. Colecția realizată de Dovani este întregită de un complex de modele unice.
Dacă nu ești adeptul negrului, ai posibilitatea să alegi bretele vișinii, bretele în carouri sau bretele bleumarin cu model bleu. Așadar orice idee ai avea, poate fi pusă în valoare cu modele pe care noi ți le recomandăm cu drag.
Ce trebuie să știi despre acest accesoriu?
Există câteva modele de bretele care dispun de două sisteme de prindere: cu clips și cu nasturi. De obicei, cele cu clips sunt atribuite ținutelor casual sau smart casual. Pentru ținutele formale sistemul de prindere cu nasturi se potrivește de minune.
Atunci când achiziționezi un costum, fii atent la partea interioară a pantalonilor, de obicei aceștia sunt realizați cu nasturi speciali pentru atașarea bretelelor.
Sistemul de prindere al bretelelor diferă, ele pot fi ajustabile, potrivindu-le mereu la dimensiunea pe care o dorești, așa că nu trebuie să îți faci griji de înălțimea pe care o ai. Trebuie să fii atent la cât de tare le strângi: uneori poți face greșeala de a le strânge prea tare, uneori riști să le lași foarte lejere, astfel încât, cu o mică neatenție te poți simți incomod.
De obicei, grosimea bretelelor variază de la 2 cm la 4,5 cm. Grosimea acestora transformă și întregul aspect al ținutei. Bretelele de o lățime considerabilă vor da un efect nu prea plăcut, noi te sfătuim să te clasezi cu alegerea undeva la mijloc. Tot din punct de vedere al aspectului, acestea dau bine atașate pantalonilor cu talie înaltă. Combinarea acestor două elemente oferă verticalitate ținutei.
Noi te sfătuim să nu cumbini în ținută aceeași nuanță la cravată și bretele simultan, fii inventiv, lasă creativitatea să îți așeze hainele pe trup. Combină de fiecare dată alte articole vestimentare, nu te baza doar pe cele cu care te-ai obișnuit.
Recomandăm ca bretelele să fie cele care dau o pată de culoare întregii ținute, mai ales dacă nuanțele care predomină în rest sunt întunecate sau în diverse nude-uri.
Purtarea bretelelor este un adevărat avantaj pentru persoanele puțin mai robuste, pentru că spre deosebire de curea care strânge abdomenul, acestea oferă lejeritate și lasă corpul să ”respire”. Pot susține și cea mai largă talie de pantaloni.
Cea mai bună parte ce ține de purtarea bretelelor este generată de faptul că pot fi orientate atât spre ținutele casual cât și pentru cele elegante. Deci, dacă știi că apreciezi stilul casual și porți în mare parte jeansi, există posibilitatea cobinării lor și în astfel de outfit-uri.
Iar dacă ești adeptul stilului elegant, o pălărie, o cravată și un pantof din piele naturală vor face ”prăpăd” în jur prin efectul pe care îl va genera. Bretelele sunt ideale pentru ținutele bărbaților moderni chiar dacă mulți sunt de părere că acestea sunt demodate.
Clasicele obiecte vestimentare nu se vor demoda niciodată oricât de mult timp ar trece. Există lucruri, ca și în cazul de față care dăinuie prin timp și mereu pot fi ajustate, adăugate și combinate pentru a da forme unice fiecărei ținute.
În plus, dacă ești adeptul accesoriilor iar frecvent la mâna ta se află ceasul, ai grijă ca atunci când compui o ținută în care atașezi bretele, asigură-te că elementele metalice se combină cromatic cu accesoriul pentru mână. Asta este valabil în cazul în care bretelele sunt vizibile, în caz contrar, nici nu contează foarte mult.
Fii puțin mai inventiv, lasă-te purtat de valul care te provoacă să creezsi în fiecare zi diverse ținute. Bărbații ca și femeile trebuie să-și ofere atenție, să ascundă ideile învechite într-un dulap și să le uite acolo, în schimbul acestora să ofere atenție accesoriilor.
După cum bine vedem, de secole oamenii au pus preț pe vestimentație pentru că prin intermediul ei și-au conturat o imagine în societate, și-au lăsat amprenta propriei personalități sau ți-au impus o anumită poziție.
Drept concluzie a acestui articol, bretelele dețin o istorie în spate și trebuie să recunoaștem că nu doar acest punct este relevant în zilele noastre. Creațiile atemporale sunt cele care dau o altă nuanță prezentului dar dependentă de ajustarea sa la principiile în care ne încadrăm. Rămâi alături de noi și fii la curent cu cele mai utile informații despre vestimentație.