Se apropie începutul verii și odată cu aceasta, își face apariția și sezonul nunților. În ciuda situației speciale în care ne aflăm și a restricțiilor, nunțile încă au loc în formule mai diferite, ce-i drept.
Probabil că deja ai primit și tu câteva invitații. Deși se crede că ținuta masculină este destul de simplă la o nuntă, încă există numeroase aspecte la care să fii atent. Vestimentația pentru o nuntă trebuie aleasă în funcție de locația evenimentului și ora de începere ori după codul vestimentar impus de miri pe invitație.
În continuare vom discuta despre cele mai frecvente coduri vestimentare ce apar la nunți și cum ar trebui să ne îmbrăcăm în concordanță cu acestea.
1. Ținuta de nuntă Black Tie
Ținuta black tie este cea mai formală dintre toate și se poartă la evenimente ce se desfășoară seara după ora 18. Evenimentele ce necesită ținută black tie sunt formale și pot fi cine private sau publice, petreceri și baluri caritabile, nunți sau botezuri.
Ținuta black tie este, relativ, ușor de construit, așa cum spune și numele e nevoie de un costum sau smoking negru de seară. Pentru acest tip de ținută recomandăm ca soșetele să fie mereu alese în nuanța pantalonului.
2. Ținuta de nuntă elegantă
Pentru evenimentele formale precum nunțile, o ținută elegantă se potrivește perfect, de la petreceri corporate până la nunți și botezuri, nu poți da greș îmbrăcat elegant.
O ținută elegantă se poate obține în multe modalități. Dacă mergem pe o abordare clasică, un costum simplu uni sau în dungi, cu o cămașă albă simplă, împreună cu o pereche de pantofi Derby sau Oxford sunt tot ce ai nevoie.
Culorile recomandate sunt negru, bleumarin, albastru, bordo, mov și verde închis, culori ușor neutre în care nu vei acapara atenția în mod negativ la o nuntă. De altfel, culorile alb, albastru electric sau combinațiile strălucitoare nu sunt recomandate la o nuntă deoarece este posibil să furi atenția de la miri, lucru considerat nepoliticos.
Accesoriile sunt binevenite în cadrul ținutelor elegante pentru cei ce nu doresc să poarte cravată, batista la buzunarul sacoului este o alternativă fericită.
În categoria de ținute elegante, intră și ținuta formată din 3 piese vestimentare: pantalon și vestă din același material, sacou și pantofi din piele. Aceasta este o alternativă mult mai comodă, care va respecta dress codul, în special pentru nunțile de vară.
3. Ținuta de nuntă smart-casual
Pentru nunțile mai relaxate, precum cele organizate pe plajă sau în natură este recomandată o ținută smart-casual, cu accent pe confort pentru ca oaspeții să simtă cât mai relaxați.
Ținuta smart casual de nuntă trebuie să fie compusă din culori calde și deschise. Recomandarea noastră este să combini pantaloni lejeri din bumbac sau chino, o pereche de loaferi sau mocasini cu o cămașă mai relaxată.
O variantă de ținută smart casual pentru bărbați adoptată la nunți, este combinația de costum sau pantaloni cu vestă și adidași.
Ca o ultimă recomandare generală, dorim să îți amintim că deși costumul este piesa centrală a ținutei de nuntă pentru bărbați, pantofii și aspectul acestora nu poate fi omis. Nu poți purta un costum nou împreună cu o pereche de pantofi vechi sau deteriorați. De asemenea, atunci când asortezi pantofii cu costumul nu este indicat ca pantofii să fie de o culoare mai închisă decât costumul sau invers.
Acestea sunt sfaturile noastre pentru alegerea unei ținute masculine atunci când ești invitat la o nuntă. Dacă te-am inspirat, poți vizita magazinul online Dovani pentru a-ți construi ținuta de nuntă!